feb 022016
 

slika-45Prav vsak četrtek od lanskoletnega marca dalje je na Glavnem trgu v starem Kranju zanimivo, zabavno, veselo in poučno. Pobudo za nastenek prireditve ‘ČETRTKI OB VODNJAKU’ je dala prejšnja mestna uprava s ciljem oživljanja starega Kranja. Tudi nova mestna oblast z županom Matjažem Rakovcem na čelu je potrdila koncept in pritrdila nadaljevanju tudi v letu 2019.

Tako smo svoje moči, izkušnje in spodobnosti združili organizatorji društvo Rekreatur ter Zavod za turizem in kulturo Kranj.  Od 16.00 – 19.00 in včasih tudi 20.00 ure lahko na ‘Tržnici na plac’ preizkusite, povprašate ali seveda kupite pridelke ekoloških in konvencionalnih kmetij, nasvete zeliščarjev, čebelarjev in rokodelske mojstrovine. Ob zvokih glasbe vseh žanrov se odžejate in do sitega najeste okusnih kulinaričnih dobrot različnih ponudnikov iz vse Slovenije. A seveda niso tam vsi naenkrat. To bi hitro postalo nezanimivo zato se oboji menjajo.

slika-15Ta četrtek, 01.08.2019 nas bo razveseljeval Alpski godčevski sestav, ki goji in ohranja izročilo ljudskih pesmi. Kaj bo na kulinaričnem delu vam še ne zaupamo a zanesljivo bo tam ravno prav hladna pijača, ki se na vrhu kozarca rada peni. Vsakokratnemu programu lahko sledite TUKAJ.