feb 022016
 

zahvala

Neskončna pandemija COVID19 in vse kar se nam zgrinja na glavo v teh letih je edini razlog, da moramo naše načrte prestaviti v dokaj bližnjo prihodnost. Za zdaj so naši načrti nespremenjeni:

Pred sedmimi leti smo se člani društva Rekreatur kot spremljevalci udeležili prvega promocijskega kolesarjenja vzdolž reke Save, ki ga je organizirala Savska komisija, ki skrbi za razvoj porečja reke Save. Promocijskega kolesarjenja na celotni trasi sta se udeležila po dva kolesarja iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. In že takoj ob prvem stiku z njimi sem začutil velikanski potencial, ki bi ga vzpostavitev kolesarske povezave Zelenci – Bohinj – Beograd imela za razvoj kolesarstva in poslovnih priložnosti na celotnem območju porečja reke Save. Kot vse velike ideje pa se tudi ta rojeva zelo počasi in po polžje. V priprave smo vpletli tako javne inštitucije kot tudi zasebni sektor celotnega območja a se vse skupaj ZELO počasi razvija.

Zato sem se ODLOČIL – v letu 2020 (prestavljeno na 2021) bomo izpeljali promocijsko kolesarjenje po vzoru predhodnice Rekreatura in prekolesarili celotno traso s ciljem, da si pridobimo vse potrebne informacije in izkušnje, ki bodo potrebne, da bo SAVA Tour 2022 organiziran in izpeljan tako kot Rekreatur pravzaprav še boljše!

Več o promocijskem kolesarjenju Sava TOUR 2013 – 2016:

VIDEO:
Savska kolesarska pot – PRVI KORAK
Sava TOUR 2016 – promocijsko kolesarjenje

INFO:
http://sava.pedala.hr/

http://sava2013.pedala.hr/types/sava-biciklisticka-galerije-dan1/