avg 012020
 

img_6692Kot je to že običajno si organizatorji vedno vzamemo čas in približno 3.tedne pred začetkom Rekreatura s kolesi prevozimo celotno traso posameznih etap in prologa. To naredimo tudi na dan, ko etapo izpeljemo v naravi. Zato sva danes izbrala traso 2.etape, ki se bo zares začela v Mostu na Soči. Takrat, ko jo bomo zares prevozili bomo štartali na Glavnem trgu v Kranju se zelo kmalu vkrcali na avtobus in se do tja pripeljali. Od tam nazaj pa gremo skozi Baško grapo, čez Petrovo Brdo, Selško dolino in čez sedlo pod Joštom v Kranj.

Midva sva danes do Mosta na Soči šla z vlakom. Malce naju je skrbelo, saj Slovenske Železnice (SŽ) omogočajo nakup vozovnice za potnike preko interneta, za kolesa “pa ga plačate na vlaku, če vas bo sprevodnik nanj sploh vzel”!!??. Nimam komentarja a SŽ ima srečo, da so njihovi sprevodniki ljudje, ki rade volje pomagajo in ustrežejo. Resnica je, da še nikdar nisem ostal na peronu s plačano vozovnico, dolgim nosom in kolesom v rokah. mrdc8321Prav tako je kar izziv vožnja v teh “korona časih” (glej foto)

Današnji dan s temperaturami krepko čez 30 C ni bil ravno idealen a kot vemo imaš ‘kolesarjenje v glavi’. Sicer pa sama pot, klju vtisu, da greš ves čas navkreber ni zahtevna. Ozka Baška grapa in ves čas hlad potokov in rek, ki se vijejo po njej ustvarjajo znosne okoliščine, da kolesarjenje ni trpljenje pač pa resno delo z obilo uživanja.

Po natanko 2:07:19 ure sva prispela do Planinskega doma na Petrovem Brdu, kjer bo 3 ali 4 kontrolna točka letošnjega Rekreatura. Rudi in njegove pomočnice nam bodo zanesljivo pripravili lep sprejem.

Seveda sva se odžejala s pijačo, ki jo krasi bela pena na vrhu in rosne kapljice vzdolž kozarca z rumeno podlago. Spust v Selško dolino je bil zato še bol prijeten kot je sploh lahko. Asfalt je odličen, cesta dovolj široka in oba dopuščata kolesu leteti. Prvo in edino mesto na trasi 2.etape so Železniki in tu sva si privoščila sladoled. Ta nama je pomagal, da nisva preveč preklinjala ob vzponu iz Ševelj na Sedlo pod Joštom. Spust je bil seveda popoln in cilj na Glavnem trgu v Kranju je bil kmalu dosežen.

2. etapa v številkah:
70,7 km / 4:08:16 ure neto kolesarjenja s povprečno hitrostjo 17,08 km/h.

Kako pa zgleda v naravi pa si oglejte TUKAJ: https://www.relive.cc/view/vr63dJZxVdq