avg 222015
 

10Vsako jutro so se to spraševali ekipa Kolovoz, ki so bili letos “Sneguljčica in sedem škratov”. Enako pa so se spraševali večkrtni udeleženci Rekreatura. Nikakor nismo ugotovili katera izmed 39 etap je bila najlepša. Preveč lepega je bilo,da bi lahko izbrali le eno. Tudi letošnja druga, ki smo jo peljali po Prekmurju. Čeprav smo v teh krajih že tretjič traser Srečo vedno znova najde čudovite poti. Ravnica iz Radencev, mimo Pušče, do Martjancev, Nemčevcev, Moravskih Toplic in potem blag vzpon do Fokovcev, spust do Dobrovnika, ravnica do Lendave in potem ‘komuzabogajetej ravninipotreben’ na Lendavske Gorice. Ko smo dosegli njihov vrh, se tega nihče več ni spraševal – le dolg “vaaauuu” je sledil.

Kontrolna točka v Termah Lendava je le še povečala zadovoljstvo. Sledila je najdaljša ravnica Rekreatura. Kar 56 km skozi Hotizo, Beltince, Rakičan in do Murske Sobote se je vlekla kot jara kača a se je sladko končala. TIC Murska Sobota in Hotel Zvezda sta nas pričakala s ‘ajdovo zlejvanko’ in slastno gibanico (KT5). Le še migljaj 14 km in že se je končala 2.etapa. 4

Vampi Team so se iz tihih favoritov spremenili v glavne favorite, saj so zmagali etapo in osvojili oranžni trak vodeče ekipe.

Opevani slavnostni večer 10 Rekreaturov pa sta pokvarila Andrej in Boris. Najbolj nazorno sta pokazala, da imata idej še ogromno in da letošnji Rekreatut NIKAKOR ni zadnji. S čim neki sta to potrdila? Nekatere podrobnosti naj bodo znane samo nam, ki smo bili  tukaj (namig…poiščite znano pesem, ki jo za film “Do nazga” poje Joe Cocker).

 Posted by at 21:37