jun 302020
 

oranjeS prijavo zelo številčne nizozemske ekipe ARJEN ROBBEN so njeni državljani postali NAJŠTEVILČNEJŠI udeleženci letošnjega Rekreatura in to kljub temu, da samo najboljša vedeževalka iz vasice blizu Bršljina pri Novem Mestu ve kako nam jo bo v avgustu ‘kovid 19′ zagodel. Ekipo je za Rekretaur navdušil Gerald, ki je bil član ekipe Oranje Mullen na Rekreaturu 2017.
Ime si je nadela po zelo znanem nogometašu Arjenu Robbnu, ki ima med drugim tudi srebrno medaljo svetovnega prvenstva v nogometu iz leta 2010. Zakaj ime ekipe po nogometašu? Gerald pravi, da so Nizozemci nori na tri stvari – nogomet, kolesarjenje in veter v prsa kolesarja.

Število udeležencev se je povzpelo na 34 in verjamemo, da nas bo kmalu 50, ko bomo razmislili o novih prijavah vsaj glede na trenutne uredbe vlade.

Naj še nekaj zapišem o območju od koder prihaja najnovejša nizozemska ekipa. Harkstede je mestece blizu Groningena, ki je tudi univerzitetno in kulturno središče severa Nizozemske s približno 200 000 prebivalci. Mesto je NAJBOLJ prijazno kolesarjem in je bilo večkrat proglašeno za najbolj kolesarsko mesto na svetu. In verjemite mi – to si vsekakor zasluži. Kolesar je tam ‘car’. Celo semaforizirana križišča so urejena tako, da jih v nekem trenutku prečkajo samo kolesarji – in to v vse smeri! Spodaj sem dodal le nekaj najbolj pestrih podrobnosti kot je garaža za okoli 15000 koles na centralni železniški postaji Groningen.

kolesarsaka garaža na železniški postaji Groningen

kolesarska garaža na železniški postaji Groningen

Tovorno kolo po nizozemsko

Tovorno kolo po nizozemsko

Kolesarnica od blizu

Kolesarnica od blizu

kolesarji  v vse smeri naenkrat

kolesarji v vse smeri naenkrat

transportna kolesa so za zaprta mestna jedra zakon!

transportna kolesa so za zaprta mestna jedra zakon!

Muzej moderne umetnosti

Muzej moderne umetnosti

Na koncu naj vas spodbodem tako kot vedno – PRIJAVE so še odprte, mi vas pričakujemo.