avg 212015
 

Skrbno načrtovano prečkanje reke Mure v 2.etapi s celotnim štabom (organizator), lahko mehanizacijo (kolesarji) in težko mehanizacijo (spremljevalci ekip) je uspelo brez večjih izgub. Pravzaprav jih sploh ni bilo, če odštejemo slastne prigrizke, ki so nas pričakali na ozemlju Prekmurja. S Tinekovim brodom, ki ga je vodil sam gospod Tinek, sno z obilo smeha in ‘uau’ besed doživeli, za marsikoga prvič, vožnjo z brodom, ki ga že sto let uporabljajo domačini. Tinek nam je rad in z užitkom razlagal kako je to šlo včasih. Pravzaprav isto – brod deluje na enak nači le avtomobili, ljudje in moda so drugačni.

1etapa2015

A naj začnem na začetku. Fenomenalno vreme in  idealne temperature so razlog, da se vsak napačno izbran kilometer (zemljevide bere le par ekip!) ni smatral kot izgubljen pač pa temelj smeha in prešernega veselja. Že Kotrolnomtočko Vrbnjak  so marsikatere ekipe osvojile iz obratne smeri. A to nikogar ni motilo. Anton Vrbnjak in njegova  družina so nas sprejeli tako kot smo pričakovali – prisrčno in z obilo dobrotami. In zanimvivo – nikomur od njih se ni zdelo, da tam stoji brez smisla in brez 100% dobička. Vsi vedo, da sta turizem in lokalna kulinarična ponuba tek  na dolgo progo.

Kar prehitro smo vstopili v Ormož in kmalu za tem v klance Slovenskih Goric. Svetinje, Jeruzalem, grozdje, ki je že sedaj prijetno sladko in na vrhuncu kisla žÜpa s predsednikom Naše republike Prlekija so bili kar huda grožnja saj je kazalo, da se v ravnico nikomur ne mudi. A vseeno smo griče zamenjali za ravnico in kmalu po operaciji OveRRlord (glej zgodovinske učbenike in išči “Owerlord”) prišli tja od koder smo zjutraj odšli – v Cilj Zdravilišča Radenci. Ta ternutek je v restavraciji takšno vzdušje – ekipe si izmenjujejo doživetja – da smo glasbo kar ugasnili.

Zmagovalcem 1.etape, ekipi Sokoli, je majice podelil, ob huronskem aplavzu,  LEGENDA Srečo Sodnik, ki mu gredo zasluge za prav vse neverjetno lepo izbrane trase vseh DESETIH Rekreaturov.

Oranžni trak vodeče ekipe po 1.etapi so osvojili Timing Jezersko, ki veljajo tudi za letošnje favorite. Tega jim je zavezal LEGENDA Božo Oman, ki  Rekreturu zavezan od samega začetka zato “ker je vsakič nekaj novega, nekaj lepega in nekaj kar preseneča  😀

 Posted by at 20:54