avg 292021
 

img_0528S prihodom zadnje ekipe v cilj na Glavnem trgu v Kranju se je končal letošnji, že šestnajstipovrsti Rekreatur. Najbolj pomembno ni, katera ekipa je tokrat osvojila oranžno majico skupne zmagovalke, pač pa to, da so spet prav vse kolesarke in kolesarji prišli nepoškodovani. 3.etapa je sicer minila v pravem sproščenem, a na trenutke tudi z obilo preračunljivosti, vzdušju. Na štartu smo spet pogledovali v nebo, a kaže, da smo večer prej patronu Antonu dobro darovali saj so se nas plohe izogibale celotno etapo. No ja, skoraj. Ekipa Oranje Tulpen je dobila kratko pošiljko podnebne vode a to je bil pravi balzam za njihove utrujene noge. Štiri dni kolesarjenja je le pustilo nekaj posledic.

Po Kamniku smo se obrnili v Spodnji Brnik, saj je zaradi gradbenih del zaprt velik del predvidene trase. Tu sta nas v kontrolni točki Čebelarske zbirke Strupi pričakala Franci in Ančka in, tako kot vedno, smo si oblizovali prste ob medenih dobrotah, pod katerimi se je šibila miza. Kar prehitro je bilo treba na pot v Kranj, saj je bil tokrat cilj pol ure prej kot običajno. A prav vse ekipe so ga dosegle. Nekatere pravočasno nekatere pa manj pravočasno. A tudi to je del vzdušja Rekreatura.

Čisto na koncu je vseeno pomembno katera ekipa si je priborila laskavi naslov nosilca oranžne majice REKREATURA 2021? Bactim sveda! In kot zanimivost – njihova povprečna starost je bila 67,7 let!!. In nihče ne goni električno kolo! BRAVO.

Zastor nad Rekreaturom, kot ga vsi poznamo, je z današnjim dokončno padel. Boris in Andrej, ki sva njegovi duši, že snujeva uresničitev najinih dolgoletnih načrtov kako ga narediti še bolj NAJ…

a o tem potem.

img_0540 img_0542 img_0539