2.etapa 2014

 
Rekreatur 2014 / 2.etapa / končna trasa

Rekreatur 2014 / 2.etapa / končna trasa

datum: 23.08.2014                                            za_wwwRR_printnatisni 2.etapo

dolžina: 85,5 km
skupni vzponi: 1139 m
štart prve ekipe: 9.00
cilj je odprt: 16.00 – 18.00

trasa:
Kranjska Gora (štart) Korensko sedlo (G.C. – 1084 m.n.m) državna meja SLO/A – Finkenstein (Bekštajn) – Altfinkenstein (Stari grad) – Latschach (Loče) KT4 – Höfling (Grad) – Müllnern (Mlinare) – Federaun (Vetrov) – Arnoldstein (Podklošter)– Unterthörl (Vrata) – državna meja A/I – Tarvisio (Trbiž) – državna meja I/SLO – Rateče – Kranjska Gora (cilj) podrobni opis 2.etape

Rekreatur 2014 / 2.etapa, podolžni profil

Rekreatur 2014 / 2.etapa, podolžni profil

Trasa 2.etape bo v zameno za najvišji vzpon v 1.etapi ponudila najbolj strm spust! S Korenskega sedla gremo namreč na Avstrijsko stran po cesti, ki ima na nekaterih mestih več kot 19% naklon! Ko se ta zravna se bomo vozili po vasicah, kjer živi večina Koroških Slovencev, ki bodo naši gostitelji v tej etapi. Zasluga za trasirano pot gre tudi njim. Večinoma bomo kolesarili po stranskih cestah, od Arnoldsteina naprej pa je speljana lepa kolesarska pot, ki se na italijanski strani nadaljuje v Ciclovia Alpe Adria. Državno mejo z Italijo bomo prečkali za vasjo Thörl (Vrata), šli do Tarvisia (Trbiža) in od tam po, v 1.etapi prekolesarjeni kolesarski cesti, nazaj v Kranjsko Goro. Tudi zaključek te etape bo vseboval večerno družabno srečanje (s plesom seveda).

Primerjalno s 1.etapo je ta orientacijsko bolj zahtevna, le da je popravek zaradi Triatlona okoli Baškega jezera prinesel malce olajšanja. Pot je od prvotne zamisli skrajšana za 10 km a je zato “višincev” skoraj enako! Posebej zoprn je del med Činovičam in Vetrovom, ko misliš, da se voziš že po avtocesti – je kar strašljivo. A veeelika večina posti je speljana po čudovitih razgledih in mirnih cestah. Na gneralki smo traso prevozili v 5h in 02 min in s postanki v 5h 45min.

 prolog     1.etapa    3.etapa
 Posted by at 20:08