avg 272020
 

start_zmagovalciRekreatur se je začel! Tako kot se spodobi natanko ob približno 16:30 min. Kot prva je na pot krenila ekipa KOLOVOZ, oranžne majice Rekreatura 2019. Prav posebno čast jim je s svojim pozdravom izkazal župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec in jim zaželel srečno pot in obilo veselja. Priznati je treba, da Mestna občina Kranj ves čas podpira (tudi finančno) naše vsakoletne napore, da Rekreatur izpeljemo ob še tako nemogočih pogojih kot je npr. letošnja ‘Korona’.

Na pot so letos krenile le 4 ekipe od 7 prijavljenih. Vse Nizozemske ekipe so, zaradi obvezne 14 dnevne karantene ob prihodu v Slovenijo, ostale doma. Na Prologu sta se nam kot gosta pridružili ekipi Kranjska Klobasa in Kompas Ljubljana. Seveda je takoj zavladalo vedro razpoloženje in ‘klasika’ Rekreatura. Najbolj samozavestne ekipe so prve zgrešile pot!

A prav vse so prišle v Kontrolno točko 1 v Spodnjem Brniku, kjer sta nas v ‘čebelarsko kmečkem muzeju’ pričakala Franci in Ančka. Miza dobrodošlice je bila obložena z medenimi dobrotami čebelarja Francija in pečenimi dobrotami iz Ančkine peči.

Še prehitro je bilo treba oddrveti proti cilju, ki je bil tokrat odprt le pol ure. Da smo vsem nejevernim Tomažem dokazali, da na Rekreaturu ni kuhinje je bil izračun rezultatov tokrat prvič javen. Zahvala za ta podvig gre Barnetu iz ekipe Kolovoz, ki je pripravil vsem razumljiv progam za izračun rezultatov. In kot se spodobi za ‘kuhinjo’ Rekreatura je ravno ekipa Kolovoz zmagala v Prologu in osvojila oranžnega ‘korončka’. Kaj točno je to pa lahko vidite jutri zjutraj, ko ob 9:00:00 štartamo na Glavnem trgu in se odpeljemo v Cerknico kjer bomo nadaljevali s kolesi po trasi 1.etape.

Rezultati rekreatura 2020 – Prolog

start-kolonce satrt-zupan-in-kolovoz
start_v-kt1 start_kt1