sep 202020
 

img_6945S podelitvijo oranžnih majic zmagovalni ekipi OKREPČEVALNICA NACE se je tudi formalno končal letošnji Rekreatur. Slovesna podelitev je bila na Breznici pod Lubnikom v Okrepčevalnici Nace, ki je kolesarjem zelo ljuba točka in pogost cilj. POdelitev majic je bila uvod v zaključno prireditev “Podvigi do Naceta”, ki jo vsako leto pripravijo ljubitelji kolesarstva. Norma, da prideš v ožji izbor je najmanj 40 vzponov in seveda vpisov v evidenčno knjigo v enem letu (od septembra do septembra). Letošnji zmagovalec je imel kar 312 vzponov!

Sama podelitev oranžnih majic je bila tudi čustveno obarvana saj smo se z minuto molka poklonili prezgodaj umrlim članom ekipe OKREPČEVALNICA NACE – Nacetu, Bojanu in Janezu. Oranžne majice sva članom ekipe razdelila skupaj z Nacetovo vdovo in sinom.

 

 

img_6215Od ekip letošnjega Rekreatura so se slovesnosti udeležili tudi člani ekipe KOLOVOZ, medtem ko so KOLONCE oranžne majice moralnih zmagovalcev prejele en dan prej.

In naj ob koncu zapišem še resnico – v klanec do Naceta smo se s kolesi zagnali skupaj, jaz pa sem zanesljivo zadnji prisopihal do vrha.  To pomeni, da se bom s kolesarstvom moral ukvarjati tudi telesno in ne le miselno. Ravno to zadnje pa se začne zdaj – PRIPRAVE na Rekreatur 2021, ki bo prav poseben!  

img_6920 img_6922
img_6924 img_6933
img_6937 img_6945