dec 082020
 

Oranje Tulpen on RekreaturKo zamrejo novice na naši strani je možno le dvoje. Ali smo obupali in jo zapustili ali pa smo hiperaktivni na veliko področjih. Seveda drži to drugo in te, za našo generacijo precej nenavadne čase, preživljamo na tipkovnici, pišemo, sestavljamo, se ZUMIRAMO (takšna je pač trenutna realnost sestankov).

 

 

 

Kje naj začnem?

 

eurovelo-slovenija-logo1. Nacionalni koordinacijski center EuroVELO Slovenija (NKC EuroVELO SLO)
Verjetno je to največji dosežek prizadevanj zadnjih let. Članstvo in aktivno delo v Slovenski kolesarski mreži je po 4 letih dogovarjanj kočno prineslo rezultat!. Na nivoju Slovenije je ustanovljen NKC EuroVELO SLO, ki združuje organizacije tako s področja javnega, zasebnega in nevladnega sektorja. Njegova glavna naloga je, da končno na nivoju države usklajeno razvijamo kolesarstvo tako na področju infrastrukture, razvoja kot tudi promocije.

 

2. gko-logo-lezeciGorenjsko kolesarsko omrežje
GKO je nastalo na pobudo in z velikimi prizadevanji našega društva. Že od leta 2015 na nivoju Sveta Gorenjske regije deluje Svetovalni organ za razvoj kolesarstva Gorenjske, ki ga vodimo. V njem smo, podobno kot NKC EuroVELO Slovenija, združeni člani javnih zavodov, zasebnega sektorja in nevladnih organizacij. Že v začetku smo si zadali nalogo, da kolesarstvo na Gorenjskem poenotimo tako glede oznak kot tudi zemljevidov in promocije. Zadnja dva cilja nam je že uspelo uresničiti saj so že razdeljeni zemljevidi celotnega  območja in predvsem že deluje spletna stran. Predvsem to zadnje si štejemo za velikanski uspeh. Stran še polnimo z vsebinami zato je še ne oglašujemo na veliko. A tu je – PRVA SAMO KOLESARSKA spletna stran na Gorenjskem “i šire” bi rekli v naši prejšnji državi.

 

logo-kpp_23. Kolesarjem prijazni ponudnik
V okviru operacije sodelovanja Lokalnih Akcijskih Skupin (LAS) E-nostavno na kolo, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020, nastaja koncept certificiranja “KOLESARJEM PRIJAZNI PONUDNIK”. Njegov namen je, da skozi izobraževalne delavnice in promocijo usposobi čim več ponudnikov s ciljem, da bi kolesarska destinacija “GKO” bila privlačna in bi se kolesarji v njej dobro počutili. Pomemben delež k temu prispeva kolesarjem prijazna ponudba v nastanitvenih objektih, gostiščih, trgovinah, turističnih info centrih, kolesarskih servisih in vseh ostalih poslovnih subjektih, ki jih kolesarji lahko koristijo v času svojega obiska.
Vzpostavitev sistema standardizacije »kolesarjem prijazni ponudnik« bo omogočila kvalitetne pogoje za razvoj ponudbe na področju kolesarskega turizma kot tudi dnevnega in rekreativnega kolesarstva.

4. vse kar še počnemo pa bo za objavo primerno v letu 2021 – že takoj januarja!

RR_vodnjak