avg 292020
 

img_6826Govoriti, da na Rekreaturu še nismo doživeli vseh vremenskih možnosti je seveda brezpredmetno. Današnja 2.etapa je pravi dokaz. Štart v Kranju je minil v mirnem in vedrem razpoloženju. Zanj je takoj poskrbel Dare, ki je v 1.etapi tarnal, da ima slabo kolo in zato nikamor ne pride. In je danes prišel z drugim, ki so mu ga prav vsi, ki so prišli mimo, kritizirali: “da je umazan, da ima preslabo napolnjene pnevmatike, da je neroden, da z njim pa sploh nikamor ne bo prišel..”. Smeha je bilo obilo a takoj so mu priskočili na pomoč člani iz vseh ekip in mu pomagali napolniti (res slabo napolnjene pnevmatike). Tudi za te primere ima Rekreatur rešitev – v ekipi KOLOVOZ sta dva strokovnjaka kranjske Save (čigava je zdaj niti ne vem več) in sta problem rešila takoj.

Tako dolg opis spišem zato, da dobite vtis kako pomembno je na Rekreaturu tovarištvo in medsebojna pomoč. Rezultat je namreč v drugem planu. In nazaj k vremenu: V Kranju sonce, ki je zdržalo vse do štarta 2.etape na ŽP Most na Soči. Prva ekipa še niti ni pritisnila na pedala, ko se je ulilo in zagrmelo prvič. Kmalu za tem je posijalo sonce, in kmalu za tem se je spet ulilo…  V kontrolno točko 4, ki je bila v Planinskem domu na Petrovem Brdu, so zato nekatere ekipe prišle popolnoma suhe, nekatere pa premočene do kože. A prav vsem so prijale dobrote, ki so nam jih pripravili Rudi in njegove pomočnice.

Iz Petrovega Brda sledi le spust do Železnikov in še dlje. Tudi dež se je kolesark in kolesarjev usmilil in je spet prišel na vrsto 1. Antonov zakon: “ko na cesti ni nobenega kolesarja Rekreatura več pomeni, da si na pravi poti do cilja.” Namreč spet smo se srečali prvi in zadnji avto in se spraševali kje so ekipe. A na koncu so prav vse našle ciljni portal v času, ki smo ga določili organizatorji.
Prvič je v poštev prišel tudi spremljevalni avto, ki opravlja transport kolesarjev, ki ne morejo nadaljevati poti zaradi defekta kolesa ali defekta slabo pripravljenih mišic.

img_6848Po cilju seveda sledi razglasitev rezultatov na standardnem mestu  Rekretaura – gostilni Stari Mayr. Tokrat je ena ekipa dosegla obe zmagi. OKREPČEVALNICA NACE je bila zmagovalka 2.etape in prevzela oranžni trak vodeče ekipe.

REZULTATI – zmagovalka 2.etape in vodeča ekipa po prologu, 1. in 2.etapi

img_6828 img_6830
img_6832 img_6845
img_6846 img_6838