Rekreatur

 

Rekreatur 2014_ekipa MTM

Rekreatur 2014_ekipa MTM

Bi doživeli šarm etapnega kolesarjenja kot sta Tour de France ali Giro d’Italia vendar ste zanju premalo trenirali, ste prestari ali pa se vam preprosto ne gre na kolo?  Odbija vas misel na to, da bi na kolesu ves čas buljili v tla in divjali ne da bi vedeli kje se peljete?
Se radi družite, resneje kolesarite in vas zanimajo neodkrite lepote pokrajine in njihovih prebivalcev?

Če ste na vsa zgornja vprašanja odgovorili z  jasno da!, potem je Rekreatur– ekipno kolesarjenje po Sloveniji prava stvar za vas. V njem smo združili šarm etapnih dirk in turistično-rekreativno kolesarjenje. Ponujamo vam doživetje za drugačne vrste zmag!

Rekreatur traja 4 dni in je sestavljen iz prologa in treh etap. Celotna trasa je dolga okoli 300 km kar ni mačji kašelj! A skrbno izbrane ceste z dih jemajočimi pogledi so speljane po krajih, ki so izven prometnih tokov in namenjene temu, da uživate.

Uživate, ko se v posebej izbranih kontrolnih točkah srečate z domačini, poklepetate in preizkusite njihove kulinarične dobrote. Uživate, ko ponovno odkrivate druženje, tovarištvo in pomoč vaše in drugih ekip v trenutkih, ko bi glava še hotela noge pa vse težje poganjajo pedale. Uživate zvečer, ko se prijetno utrujeni zabavate, klepetate in da, celo zaplešete. Skupna večerna druženja so namreč enako pomembna kot kolesarski napori.

Hitre nogice so oranžna majica Rekreatura 2014

Hitre nogice so oranžna majica Rekreatura 2014

Vendar se morate za užitek tudi malo potruditi.  Rekreatura se namreč lahko udeležite le kot  ekipa,  ki jo sestavlja 4 – 8 kolesark ali kolesarjev s poljubnim številom spremljevalcev. Tudi te izberite skrbno saj vam bodo s svojim vozilom v pomoč takrat, ko boste lačni, mokri od poletne plohe ali samo potrebni spodbude v kakšnem ne preveč strmem klancu.

Ekipo v stikih z organizatorjem (prijava ekipe, plačilo prijavnine, vse spremembe ipd.) predstavlja njen vodja, ki naj bo eden iz kolesarskega dela ekipe.

Kot vsaka etapna dirka, ima tudi naša zmagovalce, a pri nas do te časti pridete malo drugače.  Zmaga ekipa, ki je najbližje povprečnemu času kolesarjenja vseh ekip. Ta si na koncu 4 dnevnega druženja nadene oranžno majico. Rekreatur torej ni namenjen brezglavemu divjanju in posledično sledenju cestnih oznak ali tablic. Njegov smisel je, da se včasih ustavimo, povprašamo domačine za pot in se orientiramo na klasičen način – z zemljevidom. Verjemite, ta veščina je uporabna, v kolesarski družbi pa še zabavna!

Štarti in Cilji Rekreatura /2006-2019

Štarti in Cilji Rekreatura /2006-2019

Rekreatur ima svoje številke, lepe:
prevoženih kilometrov: 54753 km
premaganih klancev: 45987 m
lepih spustov: 46812 m

etapnih ciljev: 49
Kranj (13x), Otočec (3x), Zreče (3x), Radenci (3x), Kranjska Gora (3x), Lendava (2x), Ptuj(2x), Velenje (2x), Postojna (2x), Izola, Dolenjske Toplice, Črnomelj, Podčetrtek, Žalec, Bohinjska Bistrica, Nova Gorica, Ljubljana, Mozirje, Logatec in Planica-nordijski center.

ekip: 404
kolesark: 796
kolesarjev: 1987
skupaj: 2783

Rekreatur 2014 / prologue /

Rekreatur 2014 / prologue / “A pushup bike”

In za konec – kako ga vidi novinar, prekaljen kolesar:

RekreaturTM je enostavno najbolj zanimiva kolesarsko rekreacijska prireditev, kar si jo lahko zamislimo. V nekaj dneh dobimo obilo kolesarjenja, druženja, spoznavanja in obiskovanja prelepih slovenskih vasi, krajev in mest, odlično zabavo in zanimivo tekmovanje”
(Miroslav Braco Cvjetičanin, Kranjčanka – september 2009)

 

 Posted by at 14:39