Vodeni kolesarski izleti

 

“Spoznajte lepote Gorenjske na kolesu! Označene kolesarske poti vodijo mimo turističnih kmetij. Kolesa si lahko izposodite v turističnem informacijskem centru Kranj. Zanimiva je kolesarska pot ob reki Savi od izvira do izliva v Donavo, na katero se kot pentlja navezujejo kolesarske poti okrog Kranja. Priporočamo organizirane kolesarske ture − vodenje s kosilom lahko rezervirate na visitkranj.si(citat)

Zavod za turizem in kulturo Kranj in Društvo Rekreatur imata pripravljeno serijo kolesarskih izletov po Kranju in okolici, ki so drugačni, ležerni, zanimivi in ravno prav naporni, da si na koncu nekje za mizo enega izmed gostišč v starem Kranju zadovoljen rečeš “ja, zaslužil sem si ga”.

oranjePRVI: Gorenjska ReTOUR
Pet dni v idilični naravi z alpskim pridihom po Gorenjski je zagotovo recept za odklop. Raziščite Gorenjsko s kolesom ter se spoznajte s srednjeveškimi mesti, lokalnimi kulinaričnimi dobrotami, bogati kulturni dediščini starih kmečkih domačij in znameniti tehnični zgodovini. Vmes ne zmanjka zanimivih zgodb, ko so tiste o kačasti jelki, vitezih Vogljanu in Labergarju in kovaških vigenjcih. Ko slišimo odmev Avsenikove harmonike, naš čaka še več osupljivih voženj med balkoni slovenskih Alp. Celotna Gorenjska tura je dolga 336 kilometrov, premagati pa je potrebno 3611 višinskih metrov.

 

 

 

 

 

Rekretaur 2016 bo 'na glavo'DRUGI: Tatinčeva kolesarska pot
Kolesarjenje po Tatinčevi poti je sproščen kolesarski izlet, ki je primeren tudi za družine z otroki. Trasa vodenega ogledom z začetkom na Glavnem trgu (Kranj), vas bo ob kanjonu reke Kokre vodila do Predoselj, Brega ob Kokri in mimo podalpske vasi Preddvor. Pot se nadaljuje skozi majhne očarljive vasice Zgornja Bela, Bašelj, Čadovlje in skrivnostno vas Tatinec, po kateri je pot dobila tudi ime. Sproščujoče kolesarjenje se nadaljuje mimo zelenih pašnikov do Bobovka in glinokopnih jezerc na Bobovku, mimo Ilovke in vrnitev v Kranj mimo kanjona reke Kokre.

 

 

 

 

 

Dobrota iz Preddvora

Posmodula iz Preddvora

TRETJI: Rokovnjaška kolesarska pot
Rokovnjaška pot ponuja nekaj manj kot štiri ure resnejšega kolesarjenja. Vodi nas skozi idilične gorenjske vasice in spominski park Udin Boršt. Obdani s travniki, gozdom in konglomeratnim krasom, se boste znašli na avanturi zgodb, ki so jih v okolico zapisali ljudje preteklih dni. Rokovnjači so bili berači brez domovine, o njih pa je zapisanih veliko razburljivih pripovedk in legend.

 

 

 

 

 

 

Kolesarski dan pod Storžičem

Kolesarski dan pod Storžičem

ČETRTI: Kolesarski krog pod Storžičem
Kolesarske povezave pod Storžičem vabijo rekreacijske kolesarje na ogled okoliških krajev, travnikov, polj in gora, ki se dvigajo severno od nas. Sestavljen je iz štirih različnih razgibanih poti, ki so speljane po manj prometnih cestah. Kolesarske poti so dolge med 20 in 30 kilometrov, izhodiščna točka pa je Letno kopališče v Kranju. Tekom kolesarskega izleta boste lahko občudovali naselja, spoznavali turistične zanimivosti gorenjskega podeželja in uživali v kulinaričnih dobrotah.