Vodeni kolesarski izleti

 

Rekreatur Adriatic – s kolesi po otokih Srednjega Jadrana Pripravljamo novo doživetje, ki ga lahko pričara samo ekipa Rekreatura.  Ker pa ničesar ne prepuščamo naključju bomo letos trase, ponudbo, doživetje preizkusili s testno skupino, ki smo jo izbrali izmed preverjenih in večkratnih udeležencev Rekreatura. V skupini sta skoraj enakomerno udeležena oba spola zato pričakujemo, da bo končni rezultat – TEMELJ dogodka REKRATUR Adriatic tak kot mora biti in primeren za splošno uporabo. Kaj pripravljamo? Segli bomo preko meja Slovenije točneje na Jadransko morje kjer bomo pluli z barko Leonardo, spoznavali lepote, klance in dobrote otokov Brač, Hvar, Korčula, Vis in polotoka Pelješac v času, ko so ti najlepši – v sredini maja, ko je narava en sam dišeč cvet. Pluli bomo z  Barko Leonardo, ki popolnoma ustreza našim zahtevam – ravno prav majhna, da pluje povsod, ravno prav velika, da je na njej zbrana zadosti številčna vesela druščina in kar je najpomembneje – kapetan, posadka in kuhinja so na najvišjem nivoju..

rr_adriatic-leonardo2023_trase_v2
rr_adriatic-etapa_11.ETAPA    poglej na BikeMAP
rr_adriatic-etapa_2 2.ETAPA   poglej na BikeMAP
rr_adriatic-etapa_33. ETAPA  poglej na BikeMAP
rr_adriatic-etapa_44.ETAPA  poglej na BikeMAP
rr_adriatic-etapa_55.ETAPA  poglej na BikeMAP
rr_adriatic-etapa_66.ETAPA  poglej na BikeMAP

krpan  Voden kolesarski izlet “Po Krpanovih poteh”  datum: drugi ali tretji teden v aprilu 2023 (odvisno od vremenskih pogojev) trajanje: dva dni pogoj: na kolesarjenje gremo, če bo najmanj 10 prijavljenih kolesarjenja se lahko udeležijo le vabljeni in člani društva REKREATUR PODROBNOSTI /program, trase, cena, predprijave   Lepote Gorenjske na kolesu! oranjeGorenjska ReTOUR Pet dni v idilični naravi z alpskim pridihom po Gorenjski je zagotovo recept za odklop. Raziščite Gorenjsko s kolesom ter se spoznajte s srednjeveškimi mesti, lokalnimi kulinaričnimi dobrotami, bogati kulturni dediščini starih kmečkih domačij in znameniti tehnični zgodovini. Vmes ne zmanjka zanimivih zgodb, ko so tiste o kačasti jelki, vitezih Vogljanu in Labergarju in kovaških vigenjcih. Ko slišimo odmev Avsenikove harmonike, naš čaka še več osupljivih voženj med balkoni slovenskih Alp. Celotna Gorenjska tura je dolga 336 kilometrov, premagati pa je potrebno 3611 višinskih metrov. Rekretaur 2016 bo 'na glavo'Tatinčeva kolesarska pot Kolesarjenje po Tatinčevi poti je sproščen kolesarski izlet, ki je primeren tudi za družine z otroki. Trasa vodenega ogledom z začetkom na Glavnem trgu (Kranj), vas bo ob kanjonu reke Kokre vodila do Predoselj, Brega ob Kokri in mimo podalpske vasi Preddvor. Pot se nadaljuje skozi majhne očarljive vasice Zgornja Bela, Bašelj, Čadovlje in skrivnostno vas Tatinec, po kateri je pot dobila tudi ime. Sproščujoče kolesarjenje se nadaljuje mimo zelenih pašnikov do Bobovka in glinokopnih jezerc na Bobovku, mimo Ilovke in vrnitev v Kranj mimo kanjona reke Kokre.

Dobrota iz Preddvora

Posmodula iz Preddvora

Rokovnjaška kolesarska pot Rokovnjaška pot ponuja nekaj manj kot štiri ure resnejšega kolesarjenja. Vodi nas skozi idilične gorenjske vasice in spominski park Udin Boršt. Obdani s travniki, gozdom in konglomeratnim krasom, se boste znašli na avanturi zgodb, ki so jih v okolico zapisali ljudje preteklih dni. Rokovnjači so bili berači brez domovine, o njih pa je zapisanih veliko razburljivih pripovedk in legend.

Kolesarski dan pod Storžičem

Kolesarski dan pod Storžičem

Kolesarski krog pod Storžičem Kolesarske povezave pod Storžičem vabijo rekreacijske kolesarje na ogled okoliških krajev, travnikov, polj in gora, ki se dvigajo severno od nas. Sestavljen je iz štirih različnih razgibanih poti, ki so speljane po manj prometnih cestah. Kolesarske poti so dolge med 20 in 30 kilometrov, izhodiščna točka pa je Letno kopališče v Kranju. Tekom kolesarskega izleta boste lahko občudovali naselja, spoznavali turistične zanimivosti gorenjskega podeželja in uživali v kulinaričnih dobrotah.