okt 282021
 

img_0686Prvega oktobra letos smo, v prostorih Območnega stičišča kulturnih društev na Glavnem trgu v Kranju, zmagovalni ekipi Bactim podelili oranžne majice letošnjega Rekreatura. Dogodek je imel tudi izobraževalni značaj saj sta Andrej in Boris pripravila izobraževalno delavnico “Ostanimo mobilni” v kateri smo prisotni ugotavljali, da smo ‘zmerno mobilni’ glede na kampanje o trajnostni mobilnosti in okoljski vzdržnosti o katerih je te dni toliko govora.
Ekipa Bactim ima, kar se tiče Rekreatura, bogato zgodovino. Njeni  člani so bili, sicer ne vsi naenkrat, na prav vseh šestnajstih! Na prvem leta 2006 je bil Cic, sicer kot član ekipe Koledarji Jošt. Naslednje leto je sestavil svojo ekipo, ki  se je širila, krčila a ves čas vztrajala med nami. Njen zadnji vodja Darko, je bil na petnajstih Rekreaturih kar ga postavlja na absolutno drugo mesto vseh udeležb. Prva je Milena, ki je prekolesarila vseh šestnajt. Seveda tako pogosta udeležba pomeni, da jim je uspelo zmagati na več etapah in tudi osvajati oranžne majice končnih zmagovalcev.

Danes je le še par dni do novembra in kolesa smo očistili, podmazali in jih dali počivat, da nas spočita pričakajo drugo leto, ko bo kolesarska sezona spet izjemna. Če se nam vse sestavi kot načrtujemo, pa bo izjemen tudi novi REKREATUR! A o tem potem…

img_6822 img_5554 img_4555
img_2342 Zmagovalci Rekreatura 2016 - ekipa Bactim RR nedelja 129