feb 232023
 

Zbor članov društva Rekreatur v začetku februarja nas je očitno napolnil z energijo. Tako smo že izvedli izlet v Solkan, v organizaciji komisije za izlete. Tokrat pa smo si ogledali prvo kino predstavo. Prav vsi namreč pogrešamo tisti mir in vznemirjenje, ki ga doživljaš ob spremljanju dobrega filma. Takrat te ne sme motiti ne srkanje ameriške gazirane pijače iz nenormalno velikih kozarcev in ne hreščanje ust, ki jih obiskovalci polnijo s pokovko – spet iz nenormalno velikih vreč. Zanimivo, tudi to ‘dobroto’ so nam vsilili Američani.
A pustimo to vnemar – v Sloveniji so še kinematografi, ki so namenjeni njihovi temeljni nalogi – predvajanju kvalitetnih filmov. In eden takšnih je Mestni kino / kino Dvor v Ljubljani. Dodatni razlog zakaj smo ga izbrali za svoj prvi obisk je tudi to, da leži tik ob železniški postaji. In iz Kranja so va času predstav idealne povezave z vlakom. To, da imamo upokojenci javni prevoz brezplačen je le še češnja na torti.
A naj zaključim, kar 1/3 članov društva smo si vzeli popoldanski čas in si ogledali čudovit Butanski film “Lunana – jak v razredu” . Užitek in prav vsi smo si obljubili, da bodo obiski Kina Dvor naša stalnica.

img_1974