avg 032019
 

img_5437Maja in Tomaž, ki sta del ekipe Rekreatur že od njegovega začetka v letu 2006, intenzivno pripravljata nadgradnjo REKREATURA 1.0 – REKREATUR 2.0 – naslednje tisočletje. Pravkar sta se z gorskima kolesoma povzpela 3398 m visoko, ja prav ste prebrali – 3398 m visok Pas de Veleta v španski Sierra Nevadi. Višjega prelaza s kolesom v Evropi baje ni. Verjamem! Pot iz Grenade je dolga 43 km, naklon se giblje od 6,5 – 15% (zadnji kilometer!), premagala sta 2700 m višincev!!. VAU.
Izziv s kolesom povzpeti se tako visoko in še bolj, spustiti se nazaj v dolino, je tako strašanski, da bi ga najraje uporabili že za letošnji Rekreatur. A na žalost časa za tak podvig ni več zato bo letos Rekreatur še tradicionalno umirjen.  Čeprav ne tako kot smo vajeni saj imamo presenečenja že pripravljena in prepričani smo, da bodo prijavljene ekipe spet doživele in preživele novo izkušnjo.

Posodobitev REKREATUR 2.0 – naslednje tisočletje tako že dobiva vsebine, ki ga bodo obogatile in naredile zanimivega tako kot si zasluži.

O tem, kako je povzpeti se na 3398 m visoko, nam bosta Maja in Tomaž še poročala. Zdaj pa sta že na varnem v svojem potovalnem kombiju in verjetno uživata v primerno ohlajeni pijači ter hladita utrujene mišice. Zasluženo!

veleta_maja_tomaz_profil_2 veleta_maja_tomaz_profil img_5435