avg 272021
 

1e-1Neverjetno a že drugi dan kolesarjev ni namočil dež. Očitno je darovanje našemu patronu Antonu uspešno in vidim, da mu ekipe darujejo kjer se le da. 1.etapo smo organizatorji razglasili za kraljevsko s kar dvema vzponoma PRVE kategorije – najprej na Jošta (natančneje na Sedlo) in Stari vrh (natančneje na Javorje). Vseeno je znoj s čel kolesark in kolesarjev lil v potokih, sape je proti koncu marsikomu pošteno zmanjkovalo. Da kolesarjenje nima meja pa smo izvedeli danes, ko je Victoria iz ekipe ErjaFiets priznala, da se v klanec manj trudi, ker je noseča.  Bravo! smo zavpili v ena glas.

Letošnji Rekreatur je poseben tudi zato, ker kolesarje vodimo po trasah produkta “Kranjska kolesarska roža” o katerem si Kranjčani več preberite v današnji Kranjskih novicah. Kolesarimo po treh izmed njih in današnja Ločanka nam je ponudila vse kar ima lepega – čudovito vreme in dih jemajoč razgled. Ne le Nizozemci, še ‘tadomači’ so nad njim osupnili.

In zdaj k kolesarju prijaznem ponudniku. V okviru razvoja Gorenjskega kolesrskega omrežja v praksi razvijamo vse faze, ki   so potrebne da neko lokacijo radi obiščemo. Naj bo to primerno postajališče, dobra ponudba in zanimiva okolica. Temu skoraj do popolnosti ustreza današnja kontrolna točka v Tavčarjevem dvorcu Visoko. Kristina in Martina z ekipa, ki ima na skrbi ponudbo dvorca znajo res poskrbeti za prijetno počutje. Da imajo tam odlične torte pa itak kolesarji že vemo. Kristina nam je lepo, dvojezično!, predstavila zgodovino dvorca in načrte za prihodnost. Še prehitro se je bilo treba vrniti na cilj v Kranj na Glavni trg.  Gneča v gostilni Stari Mayr, kjer je tradicionalni sedež dogajanja Rekreatura, je bila razlog, da smo najprej razglasili zmagovalce etape in vodečo ekipo po prologu in 1.etapi. Vodeča ekipa je, že spet, Bactim. In zmage so se možje in žena razveselili kot da je prva.

1e-3 1e-4 1e-1