mar 272014
 
KC Bonča bo servisiral kolesa

KC Bonča bo servisiral kolesa

Zelo sem vesel, da nam je letos uspelo in bomo kolesarjem Rekreatura 2014 pripravili vrhunski kolesarski servis. To bo Kolesarski center Bonča iz Idrije, ki ga vodi nihče drug kot nekdanji profesionalni kolesar Valter Bonča .
Valter je bil eden najboljših slovenskih cestnih kolesarjev v zadnjih 15-ih letih. Leta 1992 je postal četrti slovenski profesionalec (Po Vinku Polončiču, Primožu Čerinu in Juretu Pavliču) kot tekmovalec kluba Joly (IT), istega leta se je udeležil tudi Olimpijskih iger v Barceloni, kjer je bil naš edini predstavnik.  Njegovi največji uspehi so: zmagi na Dirki po Avstriji (1989 in 1992). Leta 1994 je nastopil na Giru, ki je tekel tudi čez Slovenijo. Leta 1995 je dobil še Dirko po Sloveniji. Maja 2003 je zmagal na kolesarski dirki za veliko nagrado Maribora (kot tekmovalec kluba Perutnina Ptuj).
V 2006 je že drugič zapored slavil na Dirki po ulicah Kranja, 25. junija istega leta pa je po državnem prvenstvu v Gabrju zaključil športno pot.

V času Rekreatura bo ves čas med nami in na terenu. Svojo “delavnico”  bo imel v štartno ciljnem prostoru, v času kolesarjenja pa bo prisoten v vsaki kontrolni točki a le v času njenega obratovanja.  Pri njem boste lahko kupili kakšne kolesarske potrebščine in obvezno poklepetali.  Verjemite mi, da o kolesarjenju Valter ve vse. Iz prve roke in prakse boste tako izvedeli veliko o vašem kolesu. Pričakujem, da boste k njemu pristopili takrat, ko bo vaša okvara resnejša in ga ne boste morili z menjavo kakšnih počenih zračnic. Samo tako boste v njegovih očeh izpadli resen kolesar, ki je vreden pomoči. Udeleženkam Rekretaura pa je tudi s počeno zračnico dovoljen pristop, saj smo džentlemeni še na svetu in vem, da vas je tudi na Rekreaturu ogromno :-) .