avg 242018
 

img_8543Najprej – zmagovalci prve etape so postali Oranje Tulpen, vodeča ekipa pa Kolovoz. Zadnje tri Rekreature smo kar pozabili kakšen le-ta zna biti. V enem trenutku noro lep že v naslednjem težaven, da preklinjamo dan, ko smo si kolo izbrali za način uživanja. Današnja prva etapa pa je bila končno takšna. Začela se je s čudovitim jutrom, polnim smeha in zabave že ob samem štartu. Do Tržiča in kontrolne točke v organizaciji Občine Tržič smo prišli kot bi mignil. V organizaciji Mateje iz Občine Tržič smo dobili vse kar mora KT Rekreatura imeti: lokalne dobrote za pokušino (‘Tržiška flika’), koristne kolesarske informacije in obisk župana. Tokrat nas je pozdravil župan Borut Sajovic in na prisrčen način predstavil kaj vse Tržič počenja na področju gorsko-kolesarskega in pohodniškega turizma. Skupaj smo ugotovili, da se to da le, če so na pravem mestu pravi ljudje.

Ta lep uvod pa je le priprava na to kar nas je že kmalu pričakalo. Grmelo in bliskalo se je natanko tam kamor smo bili namenjeni. Dež se je ne le ulil – tekel je v potokih vse do cilja v Kranju. A kolesarjev to ni motilo. Vozili so še bolj pazljivo in si pomagali. Tudi tokrat se je dež izkazal za tovariški element med udeleženci.

V Kropi kjer je bila naslednja kontrolna točka pa nismo mogli prehvaliti dobrot, ki so nam jih na mizo postavili v Gostilni Pr’Kovač. Mnogi od nas smo tu bili prvič in glede na obliznjene prste mislim, da ne zadnjič. Res izjemno dobro smo jedli.

Klanec na Jamnik je bil v nadaljevanju še en’must go’ in Cilj v Kranju je bil vse bližje. Ekipe so skozenj prevozile zelo hitro, saj se je vsem mudilo zamenjati premoče obleke in suh sesti k večernemu druženju. Ko to pišem ta še vedno traja!

Rekreatur-2018 1.etapa- rezultati                    Rekreatur-2018-skupni rezultat po prologu in 1.etapi

img_8547 img_8614