avg 262018
 

p1090203..boš osamljena, jutra najina bodo pozabljena” poje Kingston. V 2.etapi je bilo resnično le “ko bo padal dež” saj prav nihče, ki se je udeležil današnje, res težke 2.etape letošnjega Rekreatura, ni bil osamljen. Začelo se je vzpodbudno z oblačnim a suhim nebom. A trajalo je le do vzpona na Krvavec, ko se je ulilo kot iz škafa. In ni popustilo vse do vrha v Apnu in spusta Kamnika. Ta je bil še posebej nevaren, saj je poleg zelo strme in ozke ceste le-ta bila spolzko mokra in polna listja. A to za kolesarke in kolesarje Rekreatura ni ovira. Do kože premočene ekipe so izžarevale ogromno pozitivne energije saj je vsak pri sebi čutil, da premaguje nekaj kar ne počne in zmore vsak.

Kontrolna točka  v Kamniku v organizaciji TIC Kamnik je bila kar prehitro zaključena kljub temu, da so nam pripravili izjemno dobrodošlico. Ekipe so iskale le toplo zavetje kjer so se lahko preoblekle v suha ali oželi do konca mokra oblačila. A dež je popustil in proti Valburgi popolnoma prenehal. Zato je bila Kontrolna točka v Ekološki kmetiji Pr’Črnet spet tista prava. Polna smeha in zabave. Za razpoloženje pa je z izjemnim občutkom poskrbel Štefan Čebašek, lastnik kmetije, ki je na najlepši možen način predstavil kaj vse njegova kmetija nudi. Ob slastni pirini rižoti, hruševi vodi, še toplih pirinih žemljicah je čas kar prehitro minil in treba je bilo iti proti cilju. Njegovo odpiranje smo premaknili za eno uro nazaj in ga skrajšali za pol ure. S tem smo ekipam omogočili, da so se preoblekle in suhe prišle na večerno razglasitev in druženje.

Čeprav so na Rekreaturu prav vsi, ki prevozijo traso in pridejo skozi cilj, zmagovalci ima vsaka etapa le enega. Tokrat je to bila ekipa ‘Španovina ELISA’. A ker jčlanov ni bilo na razglasitvi je vso slavo in seveda zmagovalnico dobila ekipa ‘Kranjska klobasa’, ki ji uspevajo etapne zmage in očitno ciljajo tudi na skupno. Po  prologu, prvi in drugi etapi pa je to ekipa Radio Kranj’.

Rekreatur 2018_2.etapa_rezultati             Rekreatur 2018_p+1e+2e_skupaj

img_2228 img_2230
img_2232 img_8547