avg 242019
 

img_5540Rekreatur ima več etap. V Prologu se tipamo organizatorji, ko preverjamo ali sistem njegove organizacije deluje in ekipe, ki preverjajo ali so se našli pravi ljudje v pravem času na pravem mestu. Skoraj vedno se uresniči oboje zato je prolog VEDNO odličen uvod. Za njim sledi prva etapa, ki je vedno resno preverjanje med člani ekip, če posamezniki v njej delujejo tako kot so obljubljali in so ostali od njih pričakovali. Ko se vse to vskladi je druga etapa tisto, kar se od Rekreatura pričakuje: resno kolesarjenje in obilo užitkov.

Ni mi treba veliko razpredati, če zapišem, da je tudi 2.etapa letošnjega Rekreatura bila SKORAJ točno takšna. ‘Skoraj’ zato, ker smo se iz Kranja z avtobusom odpeljali proti Mozirju, ki je bil med drugim štart 3.etape Rekreatura 2015. Tako smo organizatorji nadaljevali rdečo nit letošnjega, ki je skoraj v celoti ‘recikliran’.

 

img_5541Trasa smo spet speljali po znanih krajih, zemljevid si lahko ogledate a ne morete si ogledati energije, ki je ves čas kolesarjenja valovila med ekipami. Idealno vreme, lepa trasa, ravno prav strm klanec na Črnivec in posrečeno izbrani kontrolni točki sta na to pomembno vplivali. Sicer je bila prva v gostilni 902 na Črnivcu to soboto zaprta dopusta(??!!) a je zato kavarna Strmol več kot opravičila pričakovanja. Ekipa Oranje tulpen, ki jo je ves čas vzpona na 902 m visoki prelaz Črnivec spremljal zadnji avto kolone, je tja prišla takoj za prvim avtom in ekipo KOLEDARJI JOŠT. Začudenih in s smehom napolnjenih ust je bilo ogromno.

 

 

 

img_5551Naj ne pozabim: 2.etape so se na povabilo organizatorja udeležili člani Rekreatura 2006 -Maja, Tomaž, Jošt, Cic in Božo. Sploh je za Majo in Tomaža, ki sta ves čas skrbela za meritve rezultatov Rekreatura. to bilo sploh prvo kolesarjenje znotraj njega. In bilo jima je kar malo žal, da sta šele zdaj ugotovila, da je tudi kolesarjenje na njem zelo zabavno.

Veliko tega se je še dogajalo a bistveno je to – navkljub slabi vremenski napovedi so prav vse ekipe v cilj prišle suhe in brez kakršnihkoli poškodb. No ja, Boštjan iz ekipe Kolovoz je imel 3 gumi defekte a je ekipa kljub temu zmagala v 2.etapi.

Na koncu vsake dobre zgodbe so seveda rezultati. Te smo vam naložili na ta klik REKREATUR 2019/rezultati: prolog-1etapa 2 etapa

 

rr19_letak_2e-koncna