avg 232019
 

img_5527Namreč kar se tiče vremena. Kot se spodobi, in skoraj vedno je bilo tako, je bila vremenska napoved nekako oblaki in mogoče kanček sonca. A ko smo izpred Nordijskega centra v Planici štartali se je ulilo in zagrmelo in treskalo in še bolj ulilo vse do Zgornjih Gorij. Naj začnem po vrsti. Drugo presenečenje pri spremenjenih trasah se je začelo s skupinskim štartom, ki ga je vodil Andrej. Skozi stari Kranj so se kolesarji odpeljali do Slovenskega trga kjer jih je čakal avtobus s prikolico za kolesa. Ko so se vkrcali, smo  jim šele ob odhodu razdelili zemljevide s traso 1.etape. Njen štart je bil izpred nordijskega centra v Planici, kje bi seveda bila čudovita kulisa, če se ravno takrat ne bi spustila megla in se je ulilo..kot sem napisal zgoraj. A za kolesarje Rekreatura se ve – če je treba priti do cilja je pač treba iti.

 

 

img_5531Druga novost je tudi ta, da kontrolne točke izbirajo ekipe. Prvi sta bili na vrsti Kranjska klobasa in Kolovoz. Kranjska klobasa je izbrala gostilno Pr’Psnak v Radovni in priznati moramo, da je bila izbira ODLIČNA. Hitro postreženi in prezebli kolesarji so najboljši gosti in to se je potrdilo tudi tokrat. Osebje stare gostilne nas je brez nervoze in z nasmehom postreglo. Čeprav je medtem, ko smo darovali Antonu (točno, za nami je bil tudi on) prenehalo deževati se je takoj, ko smo nadaljevali pot, ulilo še bolj. Kolovoz je izbral Linhartov trg v Radovljici, ki smo ga obiskali že večkrat in vedno znova ga občudujemo. Tokrat še bolj, saj je posijalo sonce. Sicer sramežljivo a vendarle. In tako je bilo vse do Kranja.

 

 

 

img_5532Tam so nas z dišečimi ocvrtimi flancati pričakale članice TD Kokrica in s pivom Pivovarna Mammut. Takoj po prihodu vseh ekip skozi cilj pa sva organizatorja pohitela z izračunom rezultatom in po kar nekaj časa ugotovila, da je analogni način preračunavanja precej bolj zahteven in podvržen napakam. Zato bodo zmagovalci etap enako kot na prologu dvojni in tudi rezultate bomo uradno objavili šele na štartu druge etape.

Kam nas bo pot zanesla? Jutri preberite novice z 2.etape.

 

 

 

rr19_1e-koncna