nov 062019
 

img_5738Letošnja kolesarska sezona je bila izjemna in se kar ni hotela končati. Še teden dni nazaj sva si za uradni zaključek sezone privoščila vzpon na Vršič. Pameten kot sem, sem zanj izbral soboto dopoldan. Vremenoslovci so napovedali prečudovit konec tedna in seveda sem si predstavljal, da bova cesto na Vršič premagovala skoraj sama. Kakšna zmota! Do 18 serpentine je še nekako šlo potem pa so se začela gostiti parkirana vozila. Najprej samo na eni strani ceste, od Erjavčeve koče naprej pa na obeh straneh. NORO!!  Zgledalo je tako, da ko sem se srečal z nasproti vozečim avtom, sem moral sestopiti ker preprosto ni bilo prostora! Na vrhu sva komaj našla milimeter prostora, kjer sva se preoblekla in jo takoj mahnila nazaj v dolino. Uspel sem posneti le pogled v dolino Soče kjer so bila vozila enako parkirana do kamor mi je segla leča pametnega telefona.

img_5737Ergo..cesta na Vršič NUJNO potrebuje ureditev, ki bo v korist narave. To pomeni, da bo avto treba pustiti v dolini in se na vrh pripeljati z avtobusom ali seveda s kolesom. Električnih koles pri tem niti ne omenjam saj so bili z njimi skoraj edini kolesarji, ki sva jih srečevala na poti .

Tako. Kolo zdaj zadovoljno drema obešeno v kleti, misli pa mi že uhajajo na Rekreatur 2020. Letnica je tako lepa pa še petnajsti bi bil po vrsti, zato ga bomo skoraj zanesljivo spet pripravili.

 

 

Izkušnje letošnjega, ko smo se na štarte etap pripeljali z avtobusom je bila preveč dobra, da je ne bi izkoristili.img_5540 O tem bomo zanesljivo govorili na tradicionalnem likofu tehnične ekipe organizatorja, ki bo konec tega novembra. Počakajmo torej.