maj 202019
 

_pro1089V soboto 18. maja smo na Glavnem trgu v Kranju izvedli ‘nevemvečkateriže’ kolesarski dan pod Storžičem, ki je bil mešanica kolesarstva in tržnice. Na kolesarskem delu so člani Komisije varno kolesarim izvajali aktivnosti, ki jih Mestna občina Kranj opravlja v okviru Meseca varnosti kolesarjev. Tokrat so pregledovali ustreznost opreme koles in presenetljivo skoraj vsak je bil opremljen tako kot mora biti. Njihovi lastniki so si izžrebali praktično nagrado, ki jih je pripravil SPV Kranj.

 

 

 

 

_pro1202Veliko pozornosti pa je vzbudila animacija kuhanja kave s kolesom. Z vrtenjem pedal poganjamo generator, ki ustvarjeno energijo pretvarja v toplotno s pomočjo katere v posodi zavre voda. In to je dovolj za pripravo okusne kave ali čaja. V tej spretnosti se je preizkusila tudi Violeta Bulc EU sekretarka za transport, ki je obiskala Kranj v okviru promocije Evro volitev.

 

 

 

 

 

_pro1245Društvo Rekreatur in Medobčinsko društvo invalidov Kranj (MDI Kranj) sta ta četrtek začela z akcijo ‘DOBRODELNA DRAŽBA RELIKTOV REKREATURA’, ki smo jo izvajali tudi tokrat. V akciji bomo vse relikte (ostanek nerazdeljenih nagradnih majic in trakov za zmagovalce vseh Rekreaturov) Rekretaura oddali in vsa pridobljena sredstva namenili za delovanje Medobčinskega društva invalidov Kranj. Tudi tokrat sva dražbo vodila skupaj z Janezom Zelnikom iz MDI Kranj. Uspelo nama je, da sva oddala kar nekaj reliktov in v blagajno dodala nove bankovce. Akcijo bomo nadaljevali dokler ne prodamo celotne zaloge.

 

 

 

 

_pro1149Društvo Rekreatur goji prijateljske odnose z Našo Republiko Prlekijo in tudi tokrat so nas obiskali Prleki z vso svojo šegavostjo in dobrotami, ki so si jih obiskovalci Glavnega trga z zanimanjem ogledali okušali in seveda tudi kupili. Skupaj z glasbeno skupino EKD Künštni Prleki smo to soboto na Glavnem trgu ustvarili prijetno vzdušje, ki smo ga nadgradili s kolesarskim izletom.

 

 

 

 

 

img_5085Odpravili smo se proti Spodnjemu Brniku in se spotoma ustavili tudi v čebelarskem muzeju Francija Strupija. Kolesarji so sicer mislili, da naključno a vse je bilo načrtovano in presenečenje popolno. Na dvorišču so nas s poskočnimi vižami pričakali člani folklorne skupine DU Naklo, čebelar Franci je povedal marsikaj zanimivega o čebelah, ogledali smo si muzej in se seveda posladkali z medenimi dobrotami, ki jih je spekla njegova žena Ančka. Čeprav se je na zahodu že začelo črniti se nam nikamor ni mudilo. Smeha, dobre glasbe in plesa kar ni hotelo biti konec. In kot se za vsak izlet v letošnjem maju spodobi, nas je ob koncu pošteno namočilo.

 

 

 

 

_pro1209 _pro1107
_pro1106 _pro1158
img_5071 img_5079
img_5075 img_5081
img_5082 video dobrodošlice