maj 302019
 

img_4555Kot se spodobi so se na letošnji REKREATUR  kot prvi prijavili nosilci oranžne majice 2018 ekipa BACTIM. Sestava je malce spremenjena a po zanesljivih informacijah okrepitve še pridejo. Pričakujemo, da se bodo počasi ojunačile tudi ostale ekipe, ki so že odločene, da se nam pridružijo a jih majsko vreme k temu ravno ne spodbuja. 1. junija se začne meteorološko poletje in upajmo, da bo vreme nam kolesarjem bolj naklonjeno ko je zdaj v maju. A po izkušnjah se kolesarjenje začne in konča v glavi. Če nas pogled skozi okno ravno ne spodbudi na gibanje s kolesom, pa je tudi hoja zadosti dobra. Vsakodnevno gibanje zanesljivo krepi naše telo in duha.

 

 

 

world-bicycle-dayOd leta 2018 imamo tudi kolesarji svoj ‘svetovni dan’. To je 3.junij, ki so ga leta 2018 Združeni narodi razglasili za ‘SVETOVNI DAN KOLESARJENJA‘.  Namenjen tako spodbujanju te trajnostne oblike prevoza kot opozarjanju držav in lokalnih skupnosti, da morajo kolesarjenje upoštevati v razvojnih strategijah in pri izgradnji infrastrukture.

Veseli nas, da tudi v Mestni občini Kranj že od 2014 sledimo tem pobudam, saj se sodelovanje med Komisijo varno kolesarim in mestno upravo vse bolj pozna tudi na terenu kjer je vedno več varnih kolesarskih površin.