avg 252017
 

zelezniki-2Za nami je 1.etapa, ki je postavila stvari na svoje mesto – vsaj vtis je tak. Vajeti so v roke prevzeli izkušeni mački in Nizozemcem speljali mesto vodeče ekipe. 1. Etapo je zmagala ekipa ‘Kranjska Klobasa’, vodeča ekipa po Prologu in 1.etapi so postali ‘Na žgance ne gre’.

Taktika, ki jo je zmagovalka etape ubrala je bila zelo prefijena a nesupešna. Ve se, da vse tri Nizozemske ekipe ljubilo našo hrano, zato so jim na Javorniku pripravili past v obliki potratne potice, klobas, domačega kruha in priboljška s ciljem, da porabijo potrebni povprečni čas. Vse to je pripravila in postregla skrita agentka Magda – in kdo neki šel mimo? Nizozemci niso in tudi nobena druga ekipa ne. Zato se je že prvi resnejši vzpon končal s smehom.

Spust v Selško dolino po novem asfaltu je bil naravnost sanjski. Kontrolna točka 2 v Železnikih pa prav tako. Pohvalim naj JZ Ratitovec in Muzejsko društvo Železniki za prisrčen, ravno prav informativen in seveda okusen sprejem.  Medenjaki in siri, ki smo jih okušali so bili…nadokusni!

Počasi pa se je začel vzpon na Davčo. Smeh so zamenjali resni obrazi in kmalu nasmehi širokih ust ob vsej lepoti, ki jo ta globel ponuja. Izpostavim še Kontrolno točko Gorenjo Vas, ki so jo pripravili na kmetiji Pustotnik, daleč okoli znani po izvrstnih sirih. Če so še Nizozemci obmolknili ob njihovi predstaviti potem veste, da je bilo spet dobro.

Seveda pa naj na koncu prav posebej pohvalim študentsko ekipo ‘International Layer Bikers’. Organizatorji smo se pripravili na pomoč skupini obnemogležev tam nekje sredi vzpona na Jošta – zgodilo pa se je, da bolj je bilo strmo bolj so uživali in se smejali. Francozinja Josephine, na videz krhko dekle, pa je izvabila izraze pohval iz prav vseh in se izkazala za zrelega vodjo ekipe na Rekreaturu.

p1080686Naj pišem naprej…prostora je premalo.