maj 022024
 

ecf-ecsAPRIL -1 / najprej si april zasluži, da mu namenimo nekaj besed. Čeprav sta, iz različnih razlogov, odpadla dva dogodka, je bilo konec aprila kar pestro. Najprej naj se pohvalimo, da je naš predsednik, na usposabljanju za nadzornike European Certification Standard poti, ki je, v okviru projekta ReMOBIL,  potekalo v prostorih Kovačnice v Kranju, pridobil CERTIFIKAT za pooblaščenega nadzornika EuroVELO poti. Program usposabljanja je bil razdeljen v teoretični in praktični del, ki sta ga vodili inštruktorici European Cyclists Federation (ECF) Alexandra Furnier in Florence Gregorie, predstavnici ECF (European Cyclists Federation). V teoretičnem delu sta posredovali vse podrobnosti, ki so potrebne, da neka kolesarska povezava pridobi “European Cerification Standard (ECS)”. Sem štejejo tako kvalitetne površine za kolesarjenje kot tudi vse ostalo, kar kolesarji potrebujemo, da se na neki poti dobro počutimo. Kolesarska povezava, ki ji uspe pridobiti ECF standard, ima s tem veliko več možnosti, da jo obiščejo kolesarji – turisti od vsepovsod, saj je s tem uvrščena v obsežno omrežje EuroVELO. Praktični del, ki je sledil, smo speljali po trasi  R7, ki je del Gorenjskega kolesarskega omrežja. Kako natančno smo merili vse podrobnosti naj pove podatek, da smo za izmero, okoli 19 km dolge poti do Tupalič in nazaj, porabili skoraj 5 ur!

img_34131 img_34161 20240426_105018

APRIL – 2 / Pospešeno pa zbiramo vse potrebne informacije in zanimivosti, ki jih bomo uvrstili v PROGRAM aktivnosti 2025. Tako je ogledu Kočevja, konec aprila sledil še obisk ožje ekipe REKREATUR v hotelskem naselju Stella Maris pri Umagu na Hrvaškem. Lokacija je ena izmed potencialnih nadaljevanj projekta REKREATUR Adriatic, ki ga bomo letos izpeljali od 1. – 8.6.2024 po otokih Srednjega Jadrana. Poleg Umaga smo si ogledali še mesti Oprtalj in Motovun kamor vodita dva, kolesarsko zelo atraktivna vzpona.
Lokacija v Umagu je zanimiva zaradi zelo dobre kolesarske infrastrukture, kot tudi kvalitetnih nastanitvenih pogojev. Dodatno prednost predstavlja še dosegljivost, saj bi lahko za pristop ekip izkoristili javni prevoz do Kopra in ‘shuttle’ povezave do Umaga, sdaj smo si ogledali tudi Koper in Strunjan. Preverili smo kar nekaj možnosti in se domov vrnili zelo zadovoljni. Zdaj je na nas, da lokacijo ‘Umag 2025′ uvrstimo v naš program.

img_3448 img_3425 img_3450
img_3428 img_3451 img_3453

MAJA – gremo na polno!
13. 5. bomo v okviru izobraževalnih dogodkov obiskali in si ogledali “notranjost hiše RTV Slovenija”. Kaj vse zanimivega bomo videli in odkrili bo seveda našlo svoj prostor v naslednjih novicah.  Vremenski pogoji so seveda pogoj, da izpeljemo načrtovano Turo pod Golico in odpadla pohodniški (Na Jezersko) in kolesarski (Otvoritev kolesarske sezone) izlet. Kdaj točno bo to pa boste izvedeli pravočasno. Seveda pa priprave na letošnji “REKREATUR Adriatic” potekajo na polno. Letos bo še bolj mednaroden saj se je Nizozemski ekipi pridružila še ekipa iz Hrvaške.