okt 212017
 

dezela_dobro_21_10_2017_5Samo teden dni smo rabili, da smo ozemlje Dežele DOBRO povečali za 3x! 21.oktobra 2017 smo namreč pripravili naslednjega iz serije dogodkov predstavitve Ambasad dobrot. Tokrat so se nam pridružili predstavniki iz različnih koncev Slovenije in obiskovalcem Prešernove ulice v Kranju že ponujali to kar bo zapisano v Ustavi dežele DOBRO (v nastajanju): ‘Vsak ponudnik, ki deluje v območju dežele DOBRO se zavezuje, da je pristen in direktni proizvajalec svoje ponudbe. To ponuja z nasmehom in pripravljenostjo razložiti najmanjšo podrobnost o nastanku in izvoru svojega produkta.’ (člen ? – še ne vemo kateri).

Obiskovalcev se seveda ni trlo kar je tudi naš namen. Ko kupuješ nekaj dobrega si  moraš namreč vzeti čas in poslušati ponudnikovo razlago o vsebini in načinu pridelave dobrote. In tega je bilo veliko, in pogosto!  Dan smo zaključili v zadovoljstvu, da se Dežela DOBRO širi v pravo smer in komaj čakamo 28.oktober, ko se spet srečamo.

Rekreatur je tokrat presenetil z označevalnimi znaki, ki so območje Dežele označili kot peš območje. Ravno to pa je Prešernova ulica v tem tednu tudi uradno postala. Po njej morajo kolesarji hoditi peš. In to je dobro.

Kdo vse se je predstavil v Deželi DOBRO?

dezela_dobro_21_10_2017_3 img_3523