jun 012024
 
PROLOG

PROLOG

Letošnji REKREATUR Adriatic se je začel 100% drugače kot lani. Mraz in dež ob štartu v Kranju, a sonce in vročina ob prihodu v splitsko pristanišče. Vkrcanje na barko vedno predstavlja velik logistični izziv in potrpljenje organizatorjev, saj vsi udeleženci hočejo takoj odgovore na, včasih tudi precej nenavadna, vprašanja. A kilometrina organizatorjev je neskončna in prav ničesar ni ostalo neodgovorjenega. Nasprotno, v predvidenem času smo se prav vsi, vključno s kolesi, vkrcali na barko Toma.
Sledil je kapitanov nagovor z dobrodošlico, ki smo jo prav vsi z užitkom použili. Kar kmalu smo pristali v Supetarju na Braču, kjer je bil štart letošnjega PROLOGA. Vseh šest ekip se je pravočasno postavilo na štartno črto in se, vsak sicer po svoje, podalo na razgledov polno traso. Sijalo je sonce, pihal je lahen vetrič in nam pošiljal najlepše vonjave, ki jih morje lahko ponudi. S čisto malo besedami – lepšega začetka letošnjega REKREATUR Adriatica si ne bi mogli želeti. Cilj prologa je bil v mestecu Pučišče, ki slovi po kakovostnem braškem marmorju. Za nevedne – iz njega je md drugim zgrajena tudi “Bela hiša” v Washingtonu.
Po zelo okusni večerji je seveda sledil izračun in razglasitev rezultatov. Izračun le teh je letos še bolj zapleten in negotovost zmagovalca je bila prihranjena do zadnjega klika. Zmagovalna ekipa PROLOGA so BEDANCI, ki so se povprečnim kilometrom prologa približali na le 270 m (rezultati PROLOG)Kot vodeči bodo jutri, v  zelo gorski etapi, nosili MODRI TRAK.

BEDANCI so zmagovalna ekipa PROLOGA

BEDANCI so zmagovalna ekipa PROLOGA

img_3678 qfqg1487
img_3684 img_3683 img_3682
img_3681 img_3680 img_3686
jsmi8248 kwxx9745 ciln9881