jun 202018
 

Da ima prihod Bolgarov na Glavni trg Savska kolesarska pot  ‘od izvira v Zelencih in Bohinju do izliva v Donavo v Beogradu’ velikanski turistični potencial, dokazuje že prva skupina kolesarskih turistov iz Bolgarije, ki je po kar nekaj naporih in z obilico sreče prišla v stik za nami, ki smo v Savsko kolesarsko pot vpeti do zadnjega srčnega utripa. Kolesariti so začeli v Zelencih, šli do Bohinjskega jezera, Bleda in do Kranja. 19.6. smo jih na njihovi poti iz Bohinja sprejeli na Glavnem trgu. Z obvezno kranjsko klobaso in štruklji smo jih pogostili v Gostilni Stari Mayr. Okusov obojega niso mogli prehvaliti. Presenečeni nad lepoto Gorenjske in še bolj Kranja so se v njem zadržali par ur preden so svojo pot nadaljevali proti Škofji Loki in naprej Ljubljani. Njihov končni cilj bo mesto Krapje na Lonjskem polju na Hrvaškem od koder se bodo v Bolgarijo vrnili z avtobusom. Vsega skupaj bodo na poti 10 dni.

Topel in srčen sprejem v lokalnem okolju je model, ki privablja in bo privabljal te vrste turiste – popotnik, ki se jim nikamor ne mudi in si kraje skozi katere potujejo dobro ogledajo. Neprecenljivi pa so stiki, ki smo jih ob tem navezali in prepričani smo, da se bodo kolesarjenja spomnili “Vse oshte li znaete kolko dobri sa se khranili v Kran?” S tem sprejemom smo mozaiku dokončne ‘Savske kolesarske poti’ dodali nov kamenček v njen mozaik, Rekreatur pa ponovno postavili na mednarodni oder.

In ko smo že pri Rekreaturu..prijave so seveda še možne in od te sobote začnemo odštevati dneve do njegovega začetka (23.08.2018)

img_4108 img_4103

kolesarske goste je nagovoril tudi direktor ZTK Kranj mag. Tomaž Štefe

kolesarske goste je nagovoril tudi direktor ZTK Kranj mag. Tomaž Štefe