avg 282017
 

zmagovalciRekreatur 2017 se je prvič v njegovi zgodovini končal z zmago ekipe, ki ni iz Slovenije. Oranžne majice je osvojila ekipa ORANJE KLOMPEN iz vasice Schildwolde na Nizozemskem. Izkušnje, ki so si jih pridobili na Rekreaturu 2016 so jim očitno pomagale pri odkrivanju formule “kako premagati BACTIM”. Najbolj izkušena ekipa je bila z malenkostnim zaostankom druga, tretji pa, z le 2 sekundama! zaostanka največje presenečenje letošnjega  Rekreatura, INTERNATIONAL LAYER BIKERS, ki jih je vodila navdušena francoska študentka Josephine. Rezultati .

Po čem si bomo tretjo etapo zapomnili? Na videz dolgočasno ravninska in kratka je na koncu izpadla kot najbolj ‘Rekreaturna’, ko domine začnejo padati druga za drugo in se na koncu spet čudežno postavijo. Prva domina je padla pred popolno zaporo ceste iz Cerkljanske Gmajne do Komende. Po predvideni trasi so kolesarji lahko šli, spremljevalna vozila pa ne. In ko smo jih z obvozom ujeli smo ugotovili, da tretjina ekip manjka, da je polovica v Lovskem domu, da so preostali šli neznano kam in da sta prvi in zadnji avto sama na trasi.

Le dobro uigrana organizacijska ekipa zna problem rešiti in v Kontrolni točki 6 – Mestni trg v Škofji Loki – so se ob dogovorjeni uri našle prav vse ekipe. Kljub peklenski vročini je bilo spet veliko smeha.

Za še boljšo voljo pa so poskrbeli Miha Ježe, župan Občine Škofja Loka, ki je kolesarje z zanimivo razlago popeljal po najlepših delih mestnega jedra. Za presenečenje so poskrbeli člani društva ‘Suha špaga’ ki so se pripeljali na starodobnih kolesih, za sladkosti pa Turizem Škofja Loka, ki je vsakemu udeležencu podarila kos potice iz kmetije Pr’Petelin.

Cilj v Kranju je tradicionalno zabaven. Ekipe so poskrbele, da je vsaka na prav poseben način prečkala ciljno črto. Zadnje druženje ekip pa se je zavleklo precej dlje kot je to za Rekreatur običajno. Ja LEPO NAM JE BILO.

skupinska 20170827_134150 20170827_134422