avg 212023
 

prevalje-8DRUŽBENO ODGOVORNI Nedavne poplave, ki so uničile skoraj 80% slovenske urbane krajine in prizadejale nepredstavljive težave tamkajšnjim prebivalcem, so prinesle tudi izjemen solidarnostni odziv. Fraza da “Slovenci najbolj stopimo skupaj, ko nas prizadene nesreča” se je tu izkazala v vsej svoji veličini. Takojšnjemu in številčnemu odzivu prostovoljcev smo se v veliki večini odzvali tudi v Društvu REKREATUR.
Pomagali smo s finančnimi nakazili humanitarnim organizacijam in raznim dobrodelnim akcijam, kot tudi s prostovoljnim delom. Posamezniki smo bili prisotni v Škofji Loki in Komendi, v večjem številu pa smo se udeležili prostovoljne akcije v Prevaljah. Ker smo kot skupina “društvo REKREATUR” prijavljeni v aplikaciji POPLAVE 2023 smo tja odšli organizirano. Okoli 30% vseh članov  nas je 19.8.2023 pomagalo odstranjevati naplavine na rekreacijsko-športnem objektu, ki ga je skoraj v celoti zalila voda. Cel dan je, kljub kar hudi vročini, med prostovoljci iz skoraj vse koncev Slovenije, vladalo izjemno vzdušje. In na koncu smo se, utrujeni, prašni a izjemno zadovoljni poslovili z NASVIDENJE v naslednji akciji. In verjamem, da se nam takrat pridruži še več članic in članov društva. 

prevalje-1 prevalje-2 prevalje-5

POHODNIŠKO AKTIVNI
img_2602
Naš član Dare se je odločil, da bo svoj – med okroglimi obletnicami – vmesni rojstni dan praznoval aktivno. Iz Nordijskega centra Planica smo se, ob zmerni hoji odpravili v Tamar, kjer smo si v planinski koči seveda privoščili okrepčilo in se povzpeli do izvira Nadiže visoko v steni Ponc. Za tiste, ki vam geografija ni najbolj blizu = Nadiža, ki kmalu ponikne, v Zelencih privre na dan kot Sava Dolinka in nadaljuje svojo pot do Radovljice, kjer se v Lancovem združi s Savo Bohinjko. Od tu kot reka Sava nadaljuje svojo skoraj 950 km (skupaj z obema rekama) dolgo pot vse do Beograda, kjer se na ‘ušču’ izlije v Donavo.
Ker smo med povabljenimi bili samo člani društva REKREATUR smo prišli do enotnega sklepa, ki ga ponujamo vsem ostalim članom – Daretov vzorec je vreden posnemanja!  Združuje vse, kar je za dolgo in zdravo življenje potrebno: druženje, fizična aktivnost in predvsem obilo dobre volje.

 

img_2636 img_2605 img_2610