feb 042020
 

AA-stojnica RekreaturV soboto 1. februarja se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani zaključil letošnji sejem Alpe Adria na katerem smo razumljivo spet bili prisotni. V stebrni dvorani, kjer je bila naša stojnica, je bilo seveda ves čas veselo in natrpano z obiskovalci. Tu je namreč tradicionalni ‘sejemski dom’ turističnih društev cele Slovenije. Za nepoučene – to so tisti, ki jim ni treba razlagati, da smo ‘turizem ljudje’. Njim je to najbolj običajno in samo po sebi umevno. Med njimi jih je kar nekaj, ki smo jih v okviru kontrolnih točk Rekreatura že srečali zato je sejem vedno priložnost za pogovore in načrte.

 

 

 

aa_krpanTradicionalno nas obišče znamenita trojka iz Blok – Martin Krpan, njegova visokost in minister Gregor pa nič. In tudi tokrat je bilo tako. Celo več saj smo v sejemski razporeditvi bili praktično sosedje in se vse dni imenitno dopolnjevali. Seveda pa smo ves čas opravljali tudi resno delo in predstavljali dogodka, ki ju imamo v letošnjem načrtu. To sta ‘Kolesarski dan pod Storžičem’ in ‘Rekreatur 2020′, ki bo že petnajsti (15!) po vrsti. Kje neki bo vam za zdaj še ne izdamo. Povemo naj le, da na Gorenjskem zanesljivo ne – mogoče bo v Kranju le cilj 3.etape a tudi to še ni odločeno.
Svojo dokončno odločitev bomo na teh straneh objavili 31.marca 2020, ko bomo odprli tudi prijave.

 

 

 

aa-predstavitevV okviru spremljevalnega programa sejma, pa je bila 31. januarja v dvorani povodni mož tudi okrogla miza na temo RAZVOJNI PROJEKTI NA PODROČJU KOLESARSKEGA TURIZMA V LETU 2020 – 2025, ki jo je organizirala Slovenska kolesarska mreža. S svojo predstavitvijo sem bil tam, poleg Gregorja Steklačiča iz Ministrstva za Infrastrukturo in Karmen razlag iz Zavoda za turizem Maribor,  tudi Andrej in sicer s predstavitvijo Savska kolesarska pot –  predlog za novo Eurovelo kolesarsko pot v Sloveniji
Savska kolesarska pot – nova EuroVELO povezava v Evropi