jan 262020
 

alpe-adria-baner

 

 

 

 

 

 

Od 29. januarja do 1.februarja 2020 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal sejem Alpe Adria. Seveda bo tam tudi REKREATUR. Našli nas boste v Stebrni dvorani hale B kjer se s svojo ponudbo, kulinaričnimi dobrotami, animacijami in obilo dobrega vzdušja predstavljamo društva, ki smo članice Turistične zveze Slovenije. Na naši stojnici boste izvedeli podrobnosti o dogodkih, ki jih pripravljamo letos. Glavna bosta seveda majski “Kolesarski dan pod Storžičem” in avgustovski REKREATUR 2020, ki bo že petnajsti po vrsti.

Prav posebej pa vas vabimo 31.1 ob 15.00 uri na petkov spremljevalni program v dvorano Povodni mož kjer bo v okviru posveta “EUROVELO – razvojni projekti na področju kolesarskega turizma” Andrej Zalokar predstavil “Savsko kolesarsko pot – nova EuroVelo povezava v Evropi”.

https://www.alpeadria.si/za-obiskovalce/spremljevalni-program

Program:

Dvorana Povodni mož 1, 15.00–16.00
EUROVELO: RAZVOJNI PROJEKTI NA PODROČJU KOLESARSKEGA TURIZMA V LETU 2020 – 2025
Načrt vlaganj v promet in prometno infrastrukturo v R Sloveniji za obdobje 2020 – 2025 predvideva znatna vlaganja na področju kolesarske infrastrukture. Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije skupaj s partnerji ustanavlja Nacionalni koordinacijski center za Eurovelo in vzpostavitev podpornega okolja za razvoj kolesarskega turističnega produkta: daljinske kolesarske poti. Podrobneje bodo na okrogli mizi, ki jo organizira Slovenska kolesarska mreža v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo in partnerji v okviru Nacionalnega koordicijskega centra, o razvojnih projektih na področju kolesarskega turizma spregovorili predstavniki partnerstva.

Gostje:
Gregor Steklačič, Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije:
Predstavitev infrastrukturnih ukrepov na področju razvoja kolesarstva v obdobju 2020 – 2025

Andrej Zalokar, Podpredsednik Slovenske kolesarske mreže:
Savska kolesarska pot –  predlog za novo Eurovelo kolesarsko pot v Sloveniji


Marko Lenarčič, direktor Slovenia Outdoor:
Razvoj ponudbe za kolesarje v Sloveniji


Mag. Uroš Rozman, direktor Mariborske razvojne agencije:
Model povezovanja deležnikov za razvoj kolesarskih turističnih produktov


Organizator: Slovenska kolesarska mreža

alpe-adria-baner