avg 222019
 

img_5522Začelo se je. Letošnji Rekreatur je štartal. V bistvu zelo svečano saj nas je obiskal in pozdravil podžupan Mestne občine Kranj Robert Nograšek ter s simboličnim a prisrčnim darilom pozdravil letošnjo udeleženko, ki je na Rekreatur prišla od najdlje. Svati Patadin je po rodu Indijka iz Surinama (SV obala Južne Amerike) kar je dobrih 12000 km iz Kranja. Svati sicer živi na Nizozemskem in kolesari v ekipi Oranje Tulpen.  Na Glavnem trgu je zato bilo kar živahno saj smo dva dogodka zlili v enega, kar se spodobi in kar bi lahko predstavljalo model za vse ostale organizatorje, ki se dostikrat na isti dan ob isti uri gnetejo vsak v svojem kotu Glavnega trga.

 

 

 

rr19_prolog-koncniTakoj na začetku smo organizatorji začinili prolog. Tistega, ki so ga ekipe dobile na zemljevidih smo obrnili naokoli in smo šli v obratni smeri. Kam? klikni sem .Na kratko izpred Glavnega trga v Zgornjo Besnico od tam v Rovte in na Golijevo domačijo v Ovsišah. Tu sta nas sprejela prijazna gostitelja Marija in Franci in povedala marsikaj o njeni zgodovini. Hiša je namreč stara okoli 450 let!! in ni nikoli menjala lastnika. Vedno so v njej živeli potomci enega rodu.

 

 

 

img_5520In v tako stari hiši se spodobi biti postrežen dobro, če že ne najboljše. Zato sva poskrbela z Andrej in Boris, ki z vsem srcem in dušo vodiva Rekreatur po najlepših kotičkih naše domovine. Kaj vse smo počeli in okušali tam pa naj ostane samo med tistimi, ki smo bili tam.

Prvič smo rezultate merili analogno. Naš kuhar Boris je vsako ekipo pred prihodom v cilj vprašal, če se strinjajo z rezultatom, ki ga je zabeležil. Ker pripomb ni bilo smo rezultate izračunali na javnem mestu in razglasili zmagovalce. PRVIČ odkar Rekreatur obstaja si dve ekipi delita prvo mesto. To sta bili tokrat KOLOVOZ in OKREPČEVALNICA NACE. Obedve sta se povprečnemu času približali za 1′ 30”. Nepozabno zabavno.

rezultati-prolog