apr 102024
 

img_3318Vidi se, da je pomlad na polno vstopila v naše misli in telesa. Vroče-hladni dnevi kar vpijejo k uresničitvi vsega, kar smo si obljubili, da bomo naredili “ko bo vreme”. O to velja le za nas osebno –  društvu REKREATUR vreme ne kroji zadanih obljub! No ja, resnici na ljubo smo, upravičeno, morali preložiti v marcu načrtovan pohod po Lambergovi poti. Smo pa zato v aprilu aktivni na vsej črti.

Prva novica, na katero smo ponosni, je da smo 10.aprila, na povabilo župana in Mestne občine Kranj s podpisom pogodbe podprli njena prizadevanja za podnebno nevtralnost v Kranju. Skupno jo je podpisalo že 50 podjetij in organizacij. V društvu REKREATUR si že od samega začetka prizadevamo, da se obnašamo čimbolj trajnostno – pa naj bo to v društvenih akcijah kot tudi osebno. Podpis pogodbe, ki je moralno zavezujoč, nam bo pri tem še večja spodbuda.
Mestna občina Kranj, ki je v Misiji 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030, je dokumente v uradni pregled Evropski komisiji kot prva slovenska občina poslala sredi marca, jutri pa bo odposlala še dodatne podpisane zaveze.

podpis-zaveze_10042024_2 podpis-zaveze_10042024_1 podpis-mok

Druga novica je, da sta ženska in moška ekipa PRSTOMETA začeli z rednimi treningi. Ti bodo vsako sredo ob 18.00 uri za trgovino Mercator v Zgornjih Bitnjah. Sicer sta bili obe ekipi malce okrnjeni a začeli so. Največji preskok je naredila ženska ekipa, ki je ‘balinčke’ metala tako kot smo to vajeni na piknikih, družabnih srečanjih in počitnicah na morju. Zato so se le-ti  kotalili vsepovsod. A pod budnim nadzorom in strokovnim vodenjem, so se ženske hitro učile in proti koncu treninga se je odkotalil le še vsak drugi balinček. Moški del ekipe s tem ni imela težav. Trener Mile pa jih je opozoril na psihični del treninga – tekme v PRSTOMETU zahtevajo zbranost in spoštljivost, zato bodo naslednji treningi imeli poudarek predvsem na tem segmentu. Po eni uri in pol sta ekipi, bolečih smejalnih mišic, zaključil s prvim treningom.

img_3319
img_3316 img_3315
img_3313 img_3314 img_3312

Tretja novica se dotika promocijskih aktivnosti. Na povabilo KŠTM Šempeter – Vrtojba je Andrej Zalokar vodil delavnico “Kolesarski turizem” za tamkajšnje člane javnih zavodov in agencij.
Andrej je v kolesarstvo, tako praktično kot tudi teoretično, vpet že od leta 1994, ko je bil del slovenske organizacijske ekipe ob obisku prvega Gira d’Italia v Sloveniji. V tokratni delavnici se je dotaknil različnih področij povezanih z vzpostavitvijo produkta “Kolesarski turizem”. Ta dogodek je še eden od potrditev za pravilno delo našega društva na prav vseh področjih trajnostne mobilnosti.
rekreatur-kolesarski-turizem_vrtojba_05_04_2024

img_3270 img_3271

Zadnja novica pa je povabilo na prvi dve aktivnosti, ki bosta 17.aprila (pohod po Jezerskem krogu) in 18.aprila (delavnica o TEMELJNIH POSTOPKIH OŽIVLJANJA).