Kranjska Gora, 21.- 24.08.2014 zgodovina

 
promocijska ekipa Rekreatur, Vršič 2006

promocijska ekipa Rekreatur, Vršič 2006

Letošnji Rekreatur bo v preddverju Julijskih Alp, v Kranjski Gori. Center vsega dogajanja bo pred in v hotelu LEK. Ob pestrem programu, ki ga pripravljamo v štartno-ciljnem prostoru smo posebno pozornost namenili izbiri zanimive in atraktivne trase, ki prvič doslej poteka izven meja Slovenije.

Začeli bomo 21.avgusta s 3o km dolgim prologom, ki bo eden daljših (glede na dosedanje Rekreature) a zato med bolj varnimi. Velika večina poti gre namreč po kolesarski cesti D2/Rateče – Obrežje. Brez strahu, mi gremo le do Mojstrane in Dovjega. Zvečer bo v Hotelu Lek v Kranjski Gori obvezni spoznavni večer s premiero filma o Rekreaturu 2013, plesom in obilo druženja.

Naslednji dan pa se bo ob 9.00 začelo zares. Na naših obrazih boste opazili veliko več nervoze kot na vseh dosedanjih Rekreaturih, saj gremo prvič čez našo državno mejo. Trasa 1.etape zavije v Italijo (Furlanija-Julijska krajina) in v veliki meri teče po tamkajšnjih kolesarskih poteh. V tej etapi bomo dosegli tudi najvišjo točko Rekreatura (Sella Nevea – 1160 m.n.m.). Ko smo etapo v letu 2013 poizkusno prekolesarili nam je na cilju v Kranjski Gori števec na kolesu kazal 130 km, zato je predvidena dolžina 105 km v 1.etapi okvirna. Za aktivni počitek ob zaključku te etape vam bomo zvečer pripravili družabno srečanje (s plesom seveda).

Trasa 2.etape bo v zameno za najvišji vzpon v 1.etapi ponudila najbolj strm spust! S Korenskega sedla gremo namreč na Avstrijsko stran po cesti, ki ima na nekaterih mestih več kot 25% naklon! Ko se cesta zravna, pa se bomo vozili po vaseh kjer živi večina Koroških Slovencev, ki bodo naši gostitelji v tej etapi. Zasluga za trasirano pot gre prav njim. Ker pa vas ne bomo gnali nazaj na Korensko sedlo, bo zaključek te etape čez Thörl (Vrata) speljan v Italijo do Tarvisia (Trbiža) in od tam po, v 1.etapi prekolesarjeni kolesarski cesti, nazaj v Kranjsko Goro. Tudi zaključek te etape bo vseboval večerno družabno srečanje (s plesom seveda).

Zadnji dan je na Rekeraturu vedno najbolj zanimiv. Kar naenkrat se povprečni čas kolesarjenja ekip dvigne na skoraj profesionalno raven. Vsem se mudi zmagati. Naš traser Srečo in vsi mi smo, ob odločitvi kje naj teče trasa 3.etape , imeli kar nekaj težav. Gorenjsko smo prevečkrat prekolesarili in očitno ob tem mižali, saj imamo vsak svojo predstavo o tem kje je najlepše.  Zato smo naredili kompromis. Šli bomo do Bleda in čez “balkon Gorenjske” (cesta iz Begunj do Bistrice pri Tržiču) do Kranja in se po obveznem Jelenovem klancu zapeljali v stari Kranj.

Verjetno v tem opisu pogrešate podatek kje naj bi bile Kontrolne točke? Na tem mestu naj priznam, da se z gostitelji v Italiji in Avstriji še dogovarjamo za natančno pot trase, turistična ponudba bo prišla na vrsto šele konec marca. A brez skrbi ne dvomimo, da tudi letošnje kontrolne točke nebi dosegle nivoja lanskih KT2  in KT3 (Rače in Štatenberg).

RR2012-kontrolna točka Žužemberk

RR2012-kontrolna točka Žužemberk

 Posted by at 20:29